Ik ben boos!

Jay is boos! Niet zomaar een beetje boos, maar heel erg boos. Dikke tranen rollen over z’n wangen en ik kan niets meer goed doen. Hoe kon ik dit nou doen, water in de rode beker voor de neus van mijn kleuter zetten. Ik had toch wel kunnen weten dat het in de blauwe moest. Alles in het leven van mijn kleuter moet immers blauw zijn. Blauwe schoenen, blauwe kleren, blauwe snoepjes en ja waarom hebben ze eigenlijk nog

geen blauwe boontjes uitgevonden? Snel haast ik mij naar de keuken om de blauwe beker te halen. Terwijl ik de kamer in loop zie ik zijn gezichtje nog steeds op onweer staan en hij roept ‘dat is ook niet de goede beker, ik bedoelde de licht blauwe’.  Snel haal ik de licht blauwe beker en nog na snikkend drinkt hij z’n water op.

Het is niet altijd makkelijk om een kleuter te zijn en voor de mama’s niet altijd makkelijk om een kleuter te begrijpen 😉 Soms heel frustrerend en vermoeiend maar vaak vind ik het stiekem ook best wel grappig. Vandaag deel ik met jullie wat redenen waarom Jay afgelopen week boos was.

  • Hij moest om 7 uur opstaan om op tijd op school te zijn, terwijl hij nog maar 14 UUR aan één stuk aan het doorslapen was.
  • Hij mocht geen dropjes als ontbijt
  • Mama deed de deur open om naar buiten te gaan, hoe durft ze! Dus deur weer dicht en wachten tot hij hem open heeft gemaakt.
  • Het stickertje op zijn appel was opgerold en ik wilde er ook nog de schil vanaf halen en de appel in stukken snijden! WaaJom mama ik ben al heel gjoot!
  • Omdat mama z’n brood in vieren heeft gesneden, of juist dubbel geklapt. T maakt eigenlijk niet uit wat ze er mee gedaan heeft, Jay wil gewoon precies het tegenovergestelde.
  • Omdat het boodschappenkarretje uit de supermarkt niet mee naar huis mag.
  • Mama de spaghetti slierten heeft doorgesneden, hoe komt ze op t idee!
  • Omdat vriendje op school niet zijn broertje kan worden.

En zo kan ik nog wel een paar redenen opnoemen. Hebben jullie peuters ook zulke bijzondere redenen om boos te worden?

No Comments

Leave a Comment