Tonijn tortilla met broccoli uit de oven

Een makkelijk gerecht dat ook kinderen heel lekker vinden. Het is zo klaar en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Ik ga in dit recept uit van 4 personen maar als je het voor 2 personen wil maken, halveer dan de ingrediënten. Deze tortilla is erg lekker met stokbrood of salade.

Ingrediënten
* 4 aardappelen vastkokend, geschild
* 500 gr broccoli, in kleine roosjes
* 2 eetlepels olijfolie
* 2 uien, in ringen
* 2 blikjes tonijnmoot in olijfolie (a 160 g) uitgelekt
* 8 eieren
* 3 teentjes knoflook uit de pers
* 1 snuf peper zout en chilipoeder paprikapoeder
* eventueel geraspte kaas


Materialen

bakpapier, springvorm (doorsnede 26 cm)

Bereiding
* Verwarm de oven voor op 190 °C.
* Bekleed de springvorm met bakpapier.
* Snijd de aardappelen in blokjes en kook 5 minuten in water met zout.
* Kook de broccoli 1 minuut mee.
* Giet af.
* Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 minuten
* Roerbak de aardappelen en broccoli 1 minuut
* Maak de tonijn los met een vork.
* Schep het aardappelmengsel in de springvorm.
* Verdeel de tonijn er over
* Klop de eieren los met de knoflook en de specerijen.
* Schenk over het aardappelmengsel.
* Eventueel een beetje geraspte kaas overheen strooien.
* Bak in ca. 40 minuten gaar.

No Comments

Leave a Comment